tjiem tjiem kip


Ik was laatst op een feestje van mijn kleine nichtje Kyarah waar ik een lekkere tjiem tjiem kip heb gegeten. Deze was gemaakt door mijn oom en hij maakt het toch echt anders dan ik. Maar ik vond het heerlijk dus ik dacht; Ik ga hem thuis zeker proberen te maken. Dus zogezegd, in deze versie van mijn oom gaan er 2 soorten paddestoelen; de gewone gedroogde paddestoel en gedroogde boomoren(soort paddestoel). Allebei te vinden bij de toko.Verder gaat er ook tjiem tjiem in(gedroogde leliebloemen). Klinkt raar, weet ik maar het is vreselijk lekker, zo lekker dat ik dat alleen maar met rijst kan eten. En dan moet het wel echt lekker zijn want ik hou van mijn vlees.
Omdat er in zijn versie ook mixed pickles gaat is de smaak van dit gerecht zoetzuur. Als je daar niet van houdt kan je altijd de mixed pickles weglaten. Mixed pickles worden verkocht in blikjes en glazen potjes en bevatten gember, komkommer, papaya en wortelen die zijn ingelegd in zuur.
Dus ik heb eerst de kip gestoofd met wat ui, knoflook en zoute soya om er 15 min later de champignons in te kieperen. En ongeveer 10 min voordat het vuur uit gaat gooi ik de mixed pickles bij.
Uiteindelijk werd het echt veel voor mij alleen dus kon ik de volgende dag er ook van eten. En misschien lag het aan mij maar de smaak was wat intenser dus lekkerder.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s